Danas se održala tiskovna konferencija uoči utakmice 32. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige sa Šibenikom, koja je na rasporedu u subotu 29. travnja, s početkom u 18:00 sati. Na konferenciji su susret najavili glavni trener Gonzalo Garcia i igrač Slavko Blagojević.

Bit će to zahtjevna utakmica, treća u sedam dana. Očekujem težak ogled protiv momčadi koja je u dobrom trenutku. Znamo da imaju kvalitetne igrače na svim pozicijama, stoga mi moramo dati sve od sebe kako bismo se natjecali s njima i išli na pobjedu. Igrači su svakako motivirani, pozitivni i mentalno jaki, ali možda i malo umorni zbog rasporeda ovih zadnjih kola. Mislim da će ova utakmica biti nešto drugačija od onih prošlih koje smo ove sezone odigrali sa Šibenikom. Do sada su se dosta branili, ali prema naprijed vidimo da sada imaju učinkovite igrače poput Araia, Špeljaka, Hiroša.. S naše su strane van kadra Matheus i Majstorović, a Einar se vratio u kadar nakon tri žuta kartona. Lisica i Blagojević su spremni i fit za igrati. Smatram da moramo biti fokusirani na svaku utakmicu zasebno, odnosno kako ne bi izgubili fokus, ne razmišljamo previše o ”Europi”. Do kraja sezone nas čekaju sigurno teški susreti, ali osvajanje bodova bi nam značilo puno da ipak ostvarimo nešto lijepo, izjavio je trener Garcia.

Jako sam sretan što sam se vratio u ekipu nakon teške ozlijede i dugog oporavka, napokon igram. Ekipa je ove sezone napravila čudo s rezultatom, tako da ne trebamo gledati prošle utakmice i ovaj poraz od Osijeka, nego se fokusirati na Šibenik i probati to sve ispraviti. Atmosfera u ekipi je dobra, dobro se trenira i radi. Danas ćemo još trenirati i napraviti analizu, a sutra ići na pobjedu od prve minute. Ja sam sretan što sam se vratio, pa bi nakon 10 mjeseci možda bilo nerealno da tražim veću minutažu. Dečki koji igraju su napravili super rezultat, a ja kao stariji igrač njima mogu najviše biti potpora i dati svoj maksimum. Imamo još pet kola da izvučemo najviše što možemo, no i trener je pokazao da su sve odluke koje je donio bile dobre. Mislim da Istra nikada nije ovako dobro igrala i ja bi dao sve da izborimo tu Europu. Liga je ove sezone zahtjevna i ponekad upadneš u neku krizu, ali svatko svakoga može pobijediti. Ja sam siguran da ćemo mi prekinuti ovu našu i mislim da sutra možemo odnijeti pobjedu. Šibenik ima širinu i kvalitetnog trenera i igrače, napravili su sada dobar rezultat. Bit će zahtjevn utakmica, obratio se Slavko na konferenciji.

#ForzaIstra