[:hr]Nogometaši Istre 1961 će se u subotu na Drosini oprostiti sa svojim navijačima za ovu godinu. Zelen-žuti će na pulskom gradskom stadionu ugostiti momčad Osijeka koja je u prvom kolu ove sezone u Puli slavila s minimalnih 1:0. Mateo Bertoša tada još nije bio u pulskom prvoligašu, ali je protiv Osijeka odigrao jednu utakmicu, onu u Slavoniji gdje su Puležani remizirali 1:1. Hoće li za nogometaše Istre 1961 biti treća sreće, znat ćemo u subotu oko 19 sati. Do tada pročitajte izjave našeg lijevog beka koji je najavio sljedeću utakmicu. – U Osijeku smo cijelu utakmicu izazivali gol, a iako smo ga nesretno primili, na kraju smo ga sretno zabili. Osijek je uvijek tvrda ekipa, a sada su još u zanosu rezultata i atmosfere oko kluba. Rekao je Mateo i nadodao. – Očekujem da će u subotu teren biti dobar i da ćemo moći kao na Maksimiru i u Zaprešiću pokazati igru i posjed kojima možemo ugroziti svakoga. U zadnji dvije domaće utakmice smo uspjeli pobijediti i stvarno se nadam da će se ta tradicija na staviti i u subotu.

Bertoša je protiv Osijeka ove sezone igrao na poziciji lijevog stopera kada su Zeleno-žuti u Gradskom vrtu remizirali 1:1. Lijevi bek će zbog ozljede Nikola Žižića morati opet u zadnju liniju. – To je na istoj strani i stvarno se ne osjeća velika promjena pozicije pa stoga mislim da neće biti problema. Na kraju krajeva, igrao sam kao stoper u Zagrebu protiv Lokomotive i asistirao za gol. Nisam razmišljao tko će biti od Osječana na mojoj strani, već gledam samo svoju ekipu i kako biti što bolji.

Sve se zna, već smo igrali protiv njih tako da nema nekih velikih nepoznanica. Ejupi se potencira kao najveća opasnost, a ujedno gotovo svaku utakmicu zabije Istri. Sigurno je da ćemo morati pripaziti na njega, ali naravno da ćemo isto morati napraviti i za ostale igrače jer ako se koncentriramo samo na Ejupija, može nam lako doći netko iz drugog plana. Rekao je Bertoša i prokomentirao činjenicu da Osječani često pobjeđuju s golom razlike. – Zabiju gol pa se malo povuku. Oni su čvrsta momčad kojoj je teško zabiti, ali vidjet ćemo kako će to biti u subotu. Nadam se da ćemo našim navijačima ispod bora pustiti lijepi poklon i da ćemo se od njih za ovu godinu oprostiti pobjedom.

Mateo predviđa čvrstu utakmicu u kojoj neće biti jurišanja na gol ili srljanja. – Znamo da imaju dosta brzih igrača i da su dobri iz kontra napada tako da ne vjerujem da ćemo jurnuti od prve minute. Nemamo mi što srljati, tražiti iznenađenja, već moramo igrati naš nogomet i pokušati kroz posjed zabiti gol. Zaključio je Berti.[:]