[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u nedjelju ujutro remijem protiv Bosansko-hercegovačkog drugoligaša Olimpika otvorili Medulin Cup. U susretu bez pre više prilika, ali s puno borbenosti i čvrstih duela, najrealniji ishod je upravo remi.

U prvom poluvremenu je 100-ak okupljenih gledatelja moglo vidjeti borbenu utakmicu u koju su bolje ušli nogometaši Olimpika. Prvo su u sedmoj minuti bezopasno zaprijetili preko Čizmića koji je na ubačaj s lijeve strane slabo pucao glavom. Gotovo identična situacija se dogodila i pet minuta kasnije kada je Sadiković ubacio s lijeve strane za Tatara koji je glavom loptu poslao pod gredu Ćorića.

Zeleno-žuti su napokon kvalitetno uzvratili protivničkoj igri pogotkom u 31. minuti. Uporni Prelčec je prvo ukrao loptu stoperu Olimpika, a u nastavku akcije izborio penal kada ga je protivnički igrač srušio u kaznenom prostoru. Penal je iskoristio Vojnović preciznim udarcem uz samu stativu. Igrači Olimpika su priliku za novi gol stvorili u 36. minuti kada je odličnu priliku imao Tatar koji je s ruba kaznenog prostora iz odlične pozicije pucao tik uz vanjski dio grede.

Pred sami kraj prvog poluvremena Istra 1961 je uspjela stvoriti opasnu situaciju preko Maksimovića, ali su gosti ipak bili ti koji su poveli. Ubačaj pred gol Ćorića je opet išao s lijeve strane, a Sumić je oštru loptu skrenuo u vlastiti gol.

Trener Olimpika je na poluvremenu promijenio gotovo cijelu momčad, dok je trener Istre 1961 to učinio u 67. minuti i tako dao priliku svim svojim igračima. Utakmica je nastavljane u sličnom ritmu, ali uz puno manje izrađenih akcija i prilika pa se bilježi tek nekoliko dalekometnih pokušaja na obje strane. Jedan takav, onaj Krznarića u 71. minuti, završio je lijepim pogotkom. Susret je na kraju mogao završiti i na stranu Istre 1961, ali Badrov u 85. minuti nije materijalizirao lijepi prodor po sredini terena.

Stigao Zgrablić

Momčadi se priključio Ivan Zgrablić, stoper koji se nakon četiri i pol sezone provedene u Cibaliji vraća u redove pulskog prvoligaša. Zgrablić nije bio u zapisniku za utakmicu s Olimpikom, već je odradio trening u društvu Antonija Pavića.


Medulin Cup: NK Istra 1961 – FK Olimpik Sarajevo 2:2 (1:2)

MEDULIN – Igralište br 4. Pripremna utakmica, 4. veljače 2018., 11:00.
Gledatelja: 100

Sudac: Jelenčić (Kastav), Starčević (Štinjan), Bezelj (Pula).
Strijelci: 0:1 Tatar (12′), 1:1 Vojnović (31′-11m), 1:2 Sumić (43′-ag), 2:2 Krznarić (71′).
Žuti kartoni: Halilović, Čuljak (Istra 1961) Čizmić, Osmanović, Jusić (Olimpik).

Istra 1961: Ćorić (od 46. Iveša), Jacques (od 67. Franić), Prce (od 67. Bilić), Sumić (od 67. Ramadani), Čuljak (od 67. Radetić), Halilović (od 67. Burić), Oh (od 46. Krznarić), Prelčec (od 67. Badrov), Maksimović (od 67. Jalinous), Ottochian (od 67. Trešnjić), Vojnović (od 52. Kerić).

Olimpik: Bandović, Osmanović, Muminović, Ščepanović, Karić, Sadiković, Čizmić, Duraković, Blaić, Tatar, Bibić. Još su igrali: Hodžić, Čolaković, Milović, Jusić, Strahinja, Uzelac, Jusfbašić, Zeba, Kovač, Rastoder, Alešević, Stojanović, Vukmanović, Salmon, Kršić.[:]