[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u srijedu popodne u Zagrebu pretrpjeli peti uzastopni poraz. Iako su još jednom izgubili, dečki su se postavili hrabro i otvoreno, sa željom za golom i pozitivnim rezultatom. A osim velike želje, Zeleno-žuti su pokazali i solidnu igru, pogotovo u prvom poluvremenu kada su stvorili nekoliko obećavajućih prilika te pred kraj utakmice kada su živnuli nakon gola Prelčeca. Međutim, domaćin se pokazao kao bolji protivnik koji je na kraju iskoristio dvije od svojih prilika i na kraju slavio s 2:1.

Prije samog početka utakmice svih 18 igrača Istre 1961 stalo je ispred klupe za pričuve i okrenulo leđa treneru Mariju Totu i tako dali do znanja kompletnoj nogometnoj Hrvatskoj da više nemaju povjerenja o treneru koji ih je vodio od siječnja ove godine.

Utakmica nije dobro počela za Zeleno-žute koji su već u drugoj minuti mogli primiti gol kada je Soudani probio po lijevoj strani, ali je srećom po Zeleno-žute pogodio stativu. U devetoj minuti je opet prijetio Soudani, ovaj put na asistenciju Matela, ali je pucao preko gola.

Na žalost Zeleno-žutih domaći su uspjeli naštimati nišanske sprave i uspjeli povesti. Igrala se 14. minuta kada je Olmo pucao u blok na ubačaj s lijeve strane obrane Istre, ali mu se lopta vratila te ju je proslijedio za usamljenog Antolića koji je naciljao i zabio za rano vodstvo domaćih.

Prvu je priliku Istru 1961 imala u 18. minuti kada je Pavić ušao u prostor iza leđa Matela, ali je umjesto proigravanja usamljenog Rocea pucao i promašio okvir gola.

U 27. minuti već je bilo 2:0 za Dinamo. Antolić je na lijevoj strani s nekoliko poteza prevario obranu Zeleno-žutih i dodao za Hodžića koji se brzo okrenuo i neobranjivo zabio za novi gol domaćih. Pokušao je uzvratiti Gržan par minuta kasnije probojem i udarcem, ali bez učinka.

Do kraja poluvremena su nogometaši Dinama diktirali tempo igre i u više su navrata prijetili Ivušiću, ali su reakcije vratara Zeleno-žutih bile vrlo dobre. S druge strane su dečki nerijetko dolazili pred golom Livakovića, ali su rijetko prijetili. Uz pre spora otvaranja i protok lopte teško je bilo probiti blok domaćih koji su većinom lako zaustavljali napade Puležana. Konkretnije je tako zaprijetio tek Solomon koji je s lijeve strane ušao u kazneni prostor i pucao iz neloše pozicije, ali nije uspio naciljati gol.

U drugom djelu susreta je prvo prijetio Soudani za Dinamo, a nekoliko minuta kasnije Roce za Istru, no oba udarca prošla su bez konkretnijeg učinka. Nešto opasnije bilo je u 62. minuti kada se Olmo našao u dobroj situaciji pred Ivušićem koji je ipak uspio spasiti svoj gol. S druge strane se Žižić minutu kasnije našao u odličnoj situaciji za smanjenje zaostatka, ali je njegov udarac glavom s desetak metara bio neprecizan.

Nadu u pozitivan rezultat Istre 1961 probudio je Nikola Prelčec u 83. minuti krasnim golom. Dobili su tada novu snagu Puležani koji su krenuli po izjednačenje, a sjajnu priliku za to imao je Paracki u 87. minuti kada je s par metara glavom pucao pored gola.[:]