Danas je sportski direktor g. Saša Bjelanović medijima predstavio dva nova igrača Istre 1961 – Marcela Heistera i Beyatta Lekoueiry-ja.

Marcel je novi stari igrač Istre 1961, za kojeg mislim da ne treba posebno predstavljati jer ga svi jako dobro znate. Osim što će nam biti igračko pojačanje jer je svojom karijerom već jako puno pokazao i dokazao, ovim slučajem bilo nam je važno da dobijemo s njim jedno iskustvo i znanje te pobjednički mentalitet. On je kroz svoju karijeru, posebno zadnjih 5-6 godina puno toga osvojio. Mislim da će nam biti izuzetno koristan, da će prenijeti svoje znanje na mlađe. Izuzetno smo zadovoljni što je i on prepoznao naš projekt, došao je maksimalno motiviran i spreman da napravimo ove godine možda nešto važnije i bitnije.

Beyatt je ono suprotno od Marcela, jako mlad igrač, prvi puta u Europi i izvan svog doma. Igrač koji ima kvalitete, tehnički jako potkovan, izuzetno čvrst, snažan i eksplozivan igrač. Ovo malo što je igrao protiv Gorice mislim da je mogao pokazati što su njegove jače strane. Ne stavljamo pred njega velike imperative jer znamo da adaptacija igrača koji dolazi iz Afrike nije laka, treba sigurno uzeti nekoliko mjeseci perioda za prilagodbu, no Beyatt je samouvjeren i mislim da ćemo s njim dobiti jednu energiju, mladost i nepredvidivost koja nam može koristiti, poručio je sportski direktor Saša Bjelanović.

Želim se zahvaliti g. Bjelanovići i Upravi kluba što su mi pružili tu šansu da se opet mogu dokazati, jednostavno sam to jako htio i osjećao da mi je tu dom, tu sam najsretniji. Do sada sam odradio 3-4 treninga, ekipa je mlada i sve mi se zasad jako sviđa. Vjerujem da ću svojim igračkim karakteristikama i iskustvom pomoći ekipi i mladim igračima, kaže Marcel Heister.

Iznimno sam zadovoljan što sam u ovoj sredini, odlično se osjećam na treninzima i nastojat ću pružiti što više kako mi pomogao ekipi u svakom segmentu. Zahvalan sam na ovakvoj šansi, da napredujem u ligi kao što je hrvatska liga, to je za afričkog igrača velika stvar. Ovo je moje prvo europsko iskustvo, dosad sam uvijek igrao u svojoj zemlji, već tri godine sam profesionalac u prvoj mauritanskoj ligi i najmlađi sam igrač mauritanske reprezentacije. Spreman sam odigrati poziciju koju god trener odluči da je za mene idealna, sve s ciljem da pomognem ekipi. Hrvatska liga je jako dobra liga, zato sam zaista zahvalan cijeloj upravi i staffu na ukazanoj prilici, kaže Beyatt Lekoueiry.

 

#ForzaIstra