[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u četvrtak popodne u Štinjanu odigrali međusobnu trening utakmicu u trajanju od 70 minuta u kojoj su momčadi odigrale 1:1. Za vodstvo “Crnih” zabio je Prelčec u 32. minuti, ali su “Crveni” pred sami kraju utakmice uspjeli izjednačiti preko Jakšića.

Tijekom većeg djela susreta su momčadi bile izjednačene, a igra se odvijala na sredini terena. Unatoč dobrom ritmu igre, prilike su bile prava rijetkost pa se tako u prvih 35. minuta bilježi tek jedna koja je ujedno bila i dovoljna za pogodak. Igrala se 32. minuta kada je Maksimović solo prodor završio u bloku Crvenih, a lopta je završila do Prelčeca koji je iskoristio odbijanac i dobru poziciju te zabio pored Ćorića.

U nastavku susreta, odnosno u posljednjih 20-ak minuta igre su momčadi počele opasnije prijetiti golovima Ćorića i Orbanića, pogotovo Crni koji su bili jako blizu pogotku. Prvo je Blašković u 47. minuti iskušao reflekse Marijana Ćorića udarcem iz blizine, a naš vratar je pokazao kako je bio na visini zadatka. Par minuta kasnije Badrov je uspio pobjeći obrani Crvenih, ali je pre više oklijevao te mu je Prce ušao u udarac i spriječio gol.

Samo minutu kasnije novu priliku za Crne je imao Dino Halilović nakon krasnog solo prodora koji je ipak završio slabim udarcem. Isti je igrač imao novu šansu za gol u 59. minuti kada je nakon duplog pasa izbio sam pred Ćorićem, ali se spotaknuo i nije iskoristio dobru poziciju.

Crveni su se ipak probudili pred kraj utakmice i u 63. minuti po prvi put zaprijetili golu Crnih. Međutim, udarac glavom Vojnovića bio je neprecizan. Puno precizniji tri minute kasnije je bio Jakšić, igrač na probi, koji je iskoristio spuštenu loptu Jacquesa i iz blizine pospremio loptu u mrežu.

Stigao Korejac Oh

Momčadi se priključio Korejac Kyu-Bin Oh, 25-o godišnji veznjak koji je danas svih 70 minuta odigrao na poziciji zadnjeg veznog.


Crni – Crveni 1:1 (1:0)

ŠTINJAN – Trening utakmica. 1. veljače 2018., 16:00.
Gledatelja: 30

Strijelci: 1:0 Prelčec (32′), 1:1 Jakšić (66′)

Crni: Iveša, Radetić, Bilić, Sumić, Jakšić (Blašković), Halilović, Jalinous, Maksimović, Prelčec (Franić), Badrov, Trešnjić.

Crveni: Ćorić, Franić (Prelčec), Ramadani, Prce, Čuljak, Oh, Burić (Jakšić), Jacques, Krznarić, Kerić, Vojnović.

Istra 1961 01 02 2018 2[:]