[:hr]Nogometaši Istre 1961 u četvrtak su odlaskom iz Umaga završili prvi dio priprema za novu sezonu. Nakon dvije utakmice i niz jačih treninga dečki su od trenera Raić-Sudara dobili slobodan petak za regeneraciju i odmor. Trenažni proces ekipa je nastavila u subotu u Štinjanu s dva jaka treninga, a nastavila u nedjelju ujutro. Na igralištu Fortin dečki su odradili oko sat i pol treninga u kojem je bilo mjesta za tehničke vježbe, napadačko-obrambene akcije i vježbanje završnice.

U popodnevnim satima će se pak na pomoćnom igralištu na Drosini odigrati međusobna trening utakmica koja će treneru Raić-Sudaru prvenstveno poslužiti kako bi na djelu još jednom vidio juniore i igrače na probi, ali i da momčad zadrži u ritmu utakmica za ono što slijedi sljedeći tjedan na slovenskom djelu priprema.

Međusobna utakmica igrat će se u 18:30 na pomoćnom igralištu na Drosini.

Na probi stoper Nikola Gavrić

Pripremama se priključio još jedan igrač koji će nekoliko dana provesti na probi. Radi se o Nikoli Gavriću, stoperu rođenom u Puli prije 22 godine koji je prošao školu nogometa Istre 1961 do juniorskog staža kada je napustio Pulu i prešao u redove Vojvodine. Jednu sezonu je Gavrić proveo i u talijanskom niželigašu, dok je posljednje dvije godine proveo u Novigradu.[:us]The Istra 1961 players completed the first part of their preseason. After two matches and a series of tough training sessions, coach Raić-Sudar’s players were given a day off for regeneration and rest. They continued training on Saturday and Sunday in Štinjan. In the afternoon there will be an intrasquad scrimmage so coach Raić-Sudar can once again see the players that are on trial.

Nikola Gavrić joined the team for preseason and will remain for a number of days. The 22 year old fullback was born in Pula and played for Istra 1961 as a junior. After leaving Istra 1961, he played for Vojvodina, an Italian lower league club in Novigrad.[:]