[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u srijedu popodne istrčali na pomoćno igralište na Drosini i pod vodstvom trenera Darka Raić-Sudara krenuli s pripremama za drugi dio sezone. Kako je zbog teške financijske situacije veći dio ekipe napustio redove pulskog prvoligaša, na prvom treningu su se pojavila tek šestorica seniora koji još nisu napustili klub. Tako su ukupno 24 igrača predvodili Nikola Prelčec, Aljoša Vojnović, Tomislav Čuljak, Dino Halilović, Dejan Maksimović, Nikola Badrov i Antonio Pavić koji se dugo oporavljao od ozljede križnih ligamenata. Kako se klub nalazi u teškoj situaciji, u Pulu je stigao 40-o godišnji Vanja Iveša koji je tako odlučio dati podršku svom klubu u kojem je proveo dio karijere.

Osmorici seniora na prvom treningu su se pridružili još i naš stariji junior Dino Radetić, bivši junior Manolo Bilić te 21-o godišnji Porečan Oliver Sumić koji je u posljednje dvije sezone igrao u redovima Gorice i Jadrana iz Poreča. Dumić je ujedno i najbolji strijelac ovogodišnjeg malonogometnog turnira Moja ulica, moja ekipa.

Ostatak Zeleno-žute družine činili su juniori, njih 13, koji su u treningu od prošlog tjedna. Društvo Vanji Iveši na golu su radila dva vratara Matija Orbanić i Patrik Vujica, dok su tu bili i igrači Hisa Ramadani, Gabrijel Golja, Elvis Trešnjić, Karlo Matković, Toni Balija, Nikolas Blašković, Borna Vujica, Filip Rosić, Vanja Milutinović te dva novopridošla juniora Toni Burić iz Uljanika i Marin Tomić iz Istre-Pule.

Trening je vodio Raić-Sudar uz pomoć trenera Nenada Baste i trenera vratara Blaža Bugarina, a u gotovo dva sata treninga su dečki odrađivali razne vježbe s loptom, posjed i igru na skraćenom terenu.

Plan rada

Trener Raić-Sudar je istaknuo kako mu objektivno nedostaju dva tjedna treninga, ali da će neovisno o kasnom početku priprema pokušati okupiti momčad i pripremiti je za nastavak natjecanja. U planu je tako u četvrtak i petak raditi dvaput dnevno na Drosini, ujutro u 9:30 i popodne u 17:00, dok bi se u subotu trebalo trenirati u Štinjanu. Kako je vremena malo, tako će i broj pripremnih utakmica biti manji pa će stoga Zeleno-žuti odigrati tri, četiri utakmica do starta prvenstva koji je zakazan za subotu 10. veljače u 15:00 sati u Rijeci.[:]