[:hr]Nogometaši Istre 1961 danas će u Poljudu od 21 sat gostovati kod Hajduka. Teška utakmica za Zeleno-žute koji su zadnji pozitivan rezultat u Splitu ostvarili prije više od tri godine. Od tog prvog kola sezone 2014./2015. Istra 1961 je pet puta igrala u Splitu i pretrpjela isto toliko poraza.

Hajdukovci su trenutno u naletu, a Zeleno-žuti usred stvaranja nove ekipe, ali neovisno o tome dečki predvođeni trenerom Raić-Sudarom se ne idu unaprijed predati. – Cijeli tjedan smo se pripremali za ovu utakmicu. Dečki su nakon poraza od Cibalije vrlo dobro reagirali i ovaj tjedan su jako dobro trenirali. Volio bih samo da nastave tako. Osim toga, tek ove sedmice sam na treningu imao veći broj igrača i zato imam slatke brige oko sastavljanja momčadi. Do sada smo nerijetko morali “krpati” zapisnik. Rekao je trener Raić-Sudar.

Na put su tako krenuli Ivušić, Ćorić, Gojković, Kokorović, Halilović, Prelčec, Matyazh, Maružin, Bertoša, Kitanovski, Ofosu, Hadžić, Grujević, Maksimović, Puclin, Jelavić, Gotal i Čuljak. U sastavu nema ozlijeđenog Mitrevskog, dok je iz momčadi ispao Okechukwu. Gotal je pak stekao pravo nastupa i prema trenerovim najavama trebao bi zaigrati, dok Portugalci Escoval i Ferreira još nemaju pravo nastupa.

Raić-Sudar se s nekoliko riječi osvrnuo i na momčad Hajduka. – Definitivno težak protivnik. Hajduk je protiv Evertona pokazao kvalitetu, a u ovu utakmicu ulaze kao favoriti. Ja sam dečkima rekao da nemamo što puno kalkulirati i da moramo odigrati jako dobru utakmicu.

Pravdu će dijeliti sudačka trojka iz Zagreba na čelu s Franom Jovićem i pomoćnicima Ivicom Modrićem i Lukom Pušićem.[:]