[:hr]Nogometaši Istre 1961 će danas na Drosini s početkom u 18:00 sati ugostiti splitski Hajduk. Vrlo važna utakmica za Zeleno-žute koji u iduća tri kola imaju samo jednu zadaću, izbjeći posljednju poziciju i prepustiti je Cibaliji te ostanak u ligi tražiti preko kvalifikacija. Za to će im svakako trebati ponešto bodova jer Puležani Vinkovčanima “bježe” samo jedan bod, a prva prilika za podebljati bodovni konto i upisati pobjedu koje nema (pre)dugo bit će protiv trećeplasirane momčadi prvenstva.

– Brzo je stigla nova utakmica koja nam je jako bitna jer nam je to nova prilika za osvajanje bodova. Hajduk ima kvalitetu, ali mi neovisno o tome moramo tražiti bodove jer nam je svaki bod važan za ostanak u ligi. Kaže trener Raić-Sudar i nastavlja. – Što se momčadi tiče, Matei ima problema s ozljedom te je protiv Cibalije igrao u bolovima. Bojim se da ovaj put ipak neće moći igrati jer je stanje ozljede ozbiljno. Osim njega neće biti Iveše zbog suspenzije i Zgrablića zbog kartona, ali se vraćaju Jakić i Roce.

Zeleno-žuti su u posljednje tri utakmice ostvarili dva pozitivna rezultata, a jako je bitno bilo ne izgubiti u Vinkovcima što je našim dečkima i pošlo za nogom. – Mislim da nam bod u Vinkovcima može psihološki pomoći, pogotovo nakon one utakmice s Interom. U ova zadnja tri kola ovisimo sami o sebi, a što će biti dalje vidjet ćemo. Dugo nismo pobijedili nikoga, ali ne mogu reći da sam u potpunosti nezadovoljan igrom. Više me zabrinjavaju “crne rupe” u našoj igri i trenuci u kojima primamo golove. Moramo se spremiti tako da vjerujemo u sebe i vjerujemo u pobjedu i tek s takvim pristupom možemo očekivati nešto. Rekao je trener pulskog prvoligaša.

Utakmica je na rasporedu danas u 18:00 sati na pulskom gradskom stadionu, a sude Batinić iz Osijeka, Petrović iz Valpova i Grgić iz Osijeka.[:]