[:hr]Veliko srce nogometaša Istre 1961 nagrađeno je vrijednim i velikim trobodom u subotu na Drosini protiv zagrebačke Lokomotive. Zeleno-žuti su odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, dok su u nastavku ostali bez snage i tako prepustili terensku inicijativu Lokomotivi, ali su unatoč podređenom položaju u 85. minuti preko Ottochiana stigli do gola i pete prvenstvene pobjede.

Većina prilika i zanimljivih situacija se dogodila u prvih 45 minuta kada su obje momčadi pokazale lijep i atraktivan nogomet. Redale su se prilike na obje strane, ali su mreže ipak mirovale.

Istra je bolje ušla i susret te je u prvih 15 minuta nekoliko puta prijetila Šemperu. Najopasniji pokušaj bio je onaj Gorana Roce u sedmoj minuti kad je glavom pucao pod prečku, ali je zagrebački vratar sjajnom intervencijom spasio svoj gol. Još i bolju priliku imao je Antunović u 19. minuti kada ga je pred golom Lokomotive pronašao Matas, ali je naš napadač promašio loptu. Zagrepčani su pak svoje najbolje prilike imali pred kraj poluvremena kada je Iveša u tri navrata spašavao svoj gol. Prvo je vratar Istre odlično obranio udarac Radonjića, zatim je lako ukrotio udarac glavom Krajinovića, a naposljetku je istom igraču u 44. minuti ušao u udarac i izbio loptu u obećavajućoj situaciji.

U nastavak susreta su Zeleno-žuti ušli uz nešto slabiji ritam, a zakašnjele pripreme uzele su svoj danak u vidu pomanjkanja snage. Posjed lopte i inicijativu su tako preuzeli gosti iz Zagreba, ali ipak nisu uspijevali probiti discipliniranu i danas odličnu obranu Puležana. Kada se činilo da će momčadi podijeliti bodove, na desnom boku se ukazao Nikola Matas koji je probio i dao povratno za Prelčeca koji je pucao, Šemper je loptu odbio do Ottochiana, a naš krilni igrač nije imao težak posao te ju je iz blizine pospremio u mrežu.

Zaista sjajna predstava naših nogometaša, ali i publike i Demona koji su tijekom cijelog susreta dali bezrezervnu podršku cijeloj ekipi. Bravo![:]