[:hr]Sezona je pri samom kraju, a pred Zeleno-žutima je posljednja utakmica u kojoj se odlučuje hoće li Pula i sljedeće sezone imati nogometnog prvoligaša. Baza je odlična i 3:1 iz Pule veliki je kapital pred uzvratnom utakmicom i posljednjih 90 minuta koji će uvelike usmjeriti budućnost pulskog kluba.

Varaždinci su u prvom susretu pokazali da mogu biti itekako opasni, a samo milimetri su ih dijelili do drugog pogotka. Međutim, isto tako opasni su se pokazali Zeleno-žuti koji su u nastavku primirili goste i s tri pogotka ispratili ih kući. Jasno je kako bi gol Istre 1961 u Varaždinu itekako pogurao pulsku momčad prema ostanku u ligi, ali će za to ključno biti strpljenje i smirenost u igri. Domaćini su najavili juriš na gol Zeleno-žutih od prve minute i što ranije anuliranje prednosti Puležana uz pomoć publike koja bi trebala stvoriti pravu nogometnu atmosferu. Ni Zeleno-žutima međutim neće nedostajati podrške jer će iz Pule put Varaždina krenuti autobus, desetak kombija i dvadesetak automobila.

Na Varaždin bez trojice

Trener Raić-Sudar za susret s Varaždinom neće moći računati na trojicu igrača, Matasa i Maksimovića koji su u srijedu dobili treće žute kartone ta Čuljka koji je ozlijedio skočni zglob. Umjesto njih na put su krenuli Sumić, Krznarić i Bilić koji će priliku čekati s klupe.

Utakmica je na rasporedu danas u 19:00 sati, a sude Strukan iz Splita, Petrović iz Valpova i Grgić iz Osijeka. Forza Istra![:]