[:hr]Bliži se susret s Rijekom koji je na rasporedu u utorak u 20 sati na Drosini pa je tako u press centru na pulskom stadion održana i uobičajena konferencija za medije. Trener Raić-Sudar najavio je novi regionalni derbi koji trenutno ima puno veći značaj za Zeleno-žute nego za njihove prve susjede.

Naime, Istra 1961 trenutno dijeli posljednju poziciju s Cibalijom i u nizu je od četiri poraza pa je jasno kako je hitno potreban pozitivan rezultat. Osim bodova, dobar rezultat bi svakako značio i dizanje atmosfere u svlačionici. Međutim, na Drosinu stiže trećeplasirana momčad prvenstva koja će zasigurno tražiti iskupljenje za poraz od Rudeša u prošlom kolu. – Osijek je nakon poraza od Rudeša mobilizirao redove i protiv nas tražio pobjedu, a isto se sada događa s Rijekom. Kako bilo, mi moramo gledati sebe i kako napraviti sve što je u našoj mogućnosti da pobijedimo. Moramo tako razmišljati i smatram da imamo kvalitete za takav rezultat. Rekao je trener Darko Raić-Sudar i prokomentirao činjenicu da Riječani u Pulu dolaze bez četvorice igrača iz prve postave. – Oni imaju široku klupu i puno im je lakše nadomjestiti igrače koji im nedostaju.

Trener je otkrio kako će na raspolaganju imati gotovo kompletni igrački kadar, ali da će i biti nekih promjena u sastavu. – Što se momčadi tiče, svi su na raspolaganju osim Ottochiana koji ima problema s upalom tetive. Sigurno je da će biti promjena u ekipi jer jednostavno moramo nešto pokušati promijeniti. Situacija je takva da moramo tražiti neka nova rješenja. Rekao je trener i otkrio o kojim se promjenama radi. – Ne bi trebalo biti formacijskih promjena, već razmišljam o promjenama u kadru kako bi osvježio ekipu. Uz to ubrzo nam dolaze nove utakmice i zgusnuti raspored pa ćemo još vidjeti kako ćemo to sastaviti. Ako Ottochian neće moći igrati onda će nam trebati jedan malo življi igrač kao što je Antunović s kojim ćemo moći izaći u kontru. Moramo biti življi i opasniji prema naprijed.

Osim življeg i opasnijeg napada jasno je kako treba smanjiti i broj grešaka koje su u posljednje vrijeme skupo stajale Puležane. – Moramo smanjiti te greške koje radimo i puno bolje reagirati u nekim situacijama. Upali smo u “crnu rupu” i sigurno nije lako, ali jedan dobar rezultat može sve vratiti na početak. Kaže Raić-Sudar koji se prisjetio i susreta Istre 1961 i Rijeke jesenas kada su Zeleno-žuti slavili na Drosini 1:0. – Moramo biti pošteni i reći da smo u toj utakmici imali puno sreće. Međutim, bili smo uporni, vjerovali smo da nešto možemo napraviti i na kraju nas je nagradilo. Kada ulaziš u utakmicu moraš vjerovati da možeš napraviti dobar rezultat jer ako uđeš u susret i samo čekaš da te netko nokautira onda si gotov. Ne pobjeđuje uvijek kvalitetniji protivnik.[:]