Predstavljena nova suradnja između NK Istra 1961 i NK Uljanik.

Danas je na konferenciji za medije predstavljena nova suradnja između NK Istra 1961 i NK Uljanik. Suradnju su predstavili direktor razvoja NK Istra 1961 Andro Fistonić te sportski direktor NK Uljanik Igor Žiković.

Suradnja između ova dva kluba uključuje potpisivanje sportsko-poslovnog sporazuma kojim će igrači škole nogometa NK Istra 1961 (U19) te seniorske momčadi sudjelovati na utakmicama NK Uljanika. Ti će igrači, putem dvojne registracije, biti na raspolaganju oba kluba. Na taj način, prvoligaš iz Pule pomoći će NK Uljaniku u ostvarivanju sportskih ciljeva u novom rangu natjecanja, dok će mladim nogometašima iz cijele Istre biti pružena platforma za vrhunski razvoj i integraciju u seniorski nogomet.

Novi stručni stožer seniorske momčadi NK Uljanik predvodit će bivši trener juniora NK Istre 1961 Sergej Banović, uz kondicijskog trenera Tihana Arapovića, pomoćnika Mislava Anđelkovića i trenera vratara Igora Lovrića. Sportsku politiku NK Uljanik će voditi Igor Žiković, dok će Andro Fistonić iz NK Istra 1961 koordinirati razvoj mladih talenata.

Cijela suradnja dogovorena je na najvišoj razini između predsjednika obaju klubova, Branka Devide Vincentija i Tonija Draguzeta, te izvršnog direktora NK Istra 1961 Mikela Lauzurica Evoleta.

NK Istra 1961 će financijski podržati ovu suradnju pokrivajući sve troškove igrača i većine suradničkog osoblja, dok će se NK Uljanik fokusirati na razvoj i rast igrača. Time će NK Uljanik postati potpuno integriran u strukturu NK Istre 1961, posvećene razvoju mladih talenata.

Cilj NK Istra 1961 je pozicionirati se kao nogometni klub svih stanovnika Istarskog poluotoka. Stoga, partnerski odnos s pulskim trećeligašem je prirodan i koristan za sve mlade nogometaše i navijače. Ovaj projekt pruža mladim igračima NK Istre 1961 najbolji organizirani razvojni proces u Hrvatskoj. NK Istra 1961 nastavit će gajiti prijateljske i partnerske odnose s ostalim nogometnim klubovima u Istri, poput NK Jadran Poreč, NK Rudar Labin, NK Rovinj, te će surađivati na razvoju mladih nogometaša, infrastrukture i ostalih projekata.

Andro Fistonić, koordinator razvoja NK Istra 1961, izjavio je:

„Suradnja sa seniorskom momčadi je posljednji dio mozaika koji je nedostajao našem razvojnom procesu kako bi efikasno pokrili sve, figurativno rečeno, stepenice odrastanja jednog mladog nogometaša. Nakon ukidanja B momčadi od strane velikih klubova, svi klubovi u Hrvatskoj traže najbolji način kako efikasno integrirati mlade igrače u seniorski nogomet. Ovom suradnjom mi kao prvoligaš ćemo dobiti nešto što sa funkcionalne strane nema nitko u Hrvatskoj. Doslovno B momčad u nižem rangu, a u istom gradu tj. lokaciji. Mislim da ovom suradnjom stvaramo jednu pozitivnu atmosferu u gradu i dodatni sadržaj za nogometne navijače.“

Izvršni direktor NK Istra 1961, Mikel Lauzurica Evolet, dodao je:

“Jako smo zadovoljni s ovom suradnjom. NK Uljanik razumije naš projekt i važnost da Istra 1961 razvija mlade igrače te smo u jako dobroj poziciji da pomažemo jedni drugima. Ovo je inicijativa u koju vjerujemo, kako bi popunili ono što nam nedostaje u razvoju igrača i dali im šansu iskusiti veći i zahtjevniji nogomet u višoj ligi. Koliko god budemo mogli, nastavit ćemo podržavati klubove diljem Istre, kao što to činimo od dolaska u Istru.”


Igor Žiković
, sportski direktor NK Uljanik, također je komentirao:

“Zahvaljujem se na ovoj suradnji NK Istri 1961. Mislim da je ovo projekt koji je već uspio, a nije još ni krenuo. Mi kao klub objeručke prihvaćamo ovu suradnju na profesionalnoj razini. Mi smo amaterski klub ali pokušat ćemo se odnositi prema cijeloj ovoj suradnji više nego profesionalno. Tako smo krenuli, tako slažemo i tako ćemo nastaviti.”

Toni Draguzet, predsjednik NK Uljanik, zaključio je:

“Mislim da je ovo povijesni dan za pulski nogomet. Naša očekivanja su velika. Smatram da je NK Istra 1961 velik klub, kako u gradu, tako i na regionalnoj razini. Mislim da će naša mladost i mladost NK Istre 1961 imati puno svjetliju budućnost nego što je imala do sada, a to je onaj najbitniji cilj.“

#ForzaIstra