KK Pula 1981 i NK Istra 1961 uspostavljaju novu međuklupsku suradnju te udružuju snage kako bi promovirali sportske aktivnosti i događaje u gradu Puli i Istri. Oba kluba imaju kao cilj razvoj mladih igrača u sportskom smislu i odgovorno upravljanje sportskim klubovima. Sporazum se temelji na početku novog odnosa koji će u buduće samo rasti.

NK Istra 1961 pružila se čast i zadovoljstvo surađivati s pulskim košarkaškim klubom koji mnogo obećava i koji će u budućnosti zasigurno nizati uspjeh za uspjehom. Iako je košarka kao sport trenutno puno manje praćena od nogometa, smatram da imamo priliku zajedno izgraditi ekstremno pozitivnu i plodonosnu suradnju u svrhu razvoja košarke u Puli.” Mikel Lauzurica, direktor NK Istra 1961.

“Iznimno smo sretni zbog uspostavljanja ove suradnje između dvaju klubova iz dva različita sporta. NK Istra 1961 je simbol Grada Pule, dok je KK Pula 1981 trenutno u misiji vračanja pulske košarke na ozbiljne košarkaške karte Hrvatske. Smatramo da ovom suradnjom dodatno ukazujemo da je glavni cilj promocija i podizanje kvalitete pulskog i istarskog sporta, kako u seniorskoj tako i u omladinskoj konkurenciji”. Leo Krizman, sportski direktor Pule 1981.

#ForzaIstra