[:hr]Juniori Istre 1961 su u subotu popodne na pomoćnom igralištu na Drosini ugostili svoje vršnjake iz Venecije. U izjednačenoj utakmici momčadi su postigle po jedan pogodak na svakoj strani. Poveli su gosti u 59. minuti, ali su par minuta kasnije Zeleno-žuti stigli do izjednačenja kada je iz penala zabio Miljanić.

Rekao bih da smo mogli vidjeti utakmicu dviju dobrih ekipa koja su taktički dobro izgledale pa je stoga prostora za golove bilo malo. Rekao je trener juniora Valdi Šumberac i nadodao. – Kako je utakmica napredovala, tako smo mi rasli u igri pa je odnos snaga u prvom poluvremenu bio izjednačen, dok smo u drugom smo bili za nijansu bolji. Jako sam zadovoljan utakmicom. Protivnik je bio po mjeri, organiziran i s logikom u igri pa nam je stoga dobro došao ovakav podražaj tijekom stanke. Još jednom smo pokazali da se možemo nositi s jačim ekipama. Zaključio je Šumberac.


Prijateljska: NK Istra 1961 – Venezia FC 1:1 (0:0)

PULA – Pomoćno igralište na Drosini. Međunarodna prijateljska utakmica, 11.12.2017., 14:30.
Gledatelja: 40

Strijelci: 0:1 Flora Pimenta (59′), 1:1 Miljanić 64′ (11m).

Istra 1961: Orbanić, Radetić, Magdić, Leko, Ramadani, Urošević, Golja, Matteoni, Trešnjić, Blašković, Miljanić. Još su igrali: Balija, Vujica, Lazendić, Rosić, Milutinović.

Venezia: Enzo, Faggian, Tagliapietra, Peresin, Cigagna, Basso, Flora Pimenta, Morello, Fasan, Mortati, Castagna. Još su igrali: Fabbian, Soldati, Simeoni, Rossi, Pozzebon,[:]