[:hr]Danas je u Zagrebu održan ždrijeb za domaćinstvo kvalifikacijskih utakmica za ostanak u prvoj ligi koji je odlučio kako će se prvi susret odigrati u Puli. Pitali smo stoga za komentar trenera Raić-Sudara te Aljošu Vojnovića i Franju Prcea.

Mislim da je sve jedno gdje se igra prva utakmica, a možda nam čak i ovakav ždrijeb trenutno paše jer smo ovaj dio sezone puno bolje igrali doma pa možemo napraviti prednost pred uzvrat. Rekao je trener Darko Raić-Sudar koji je u ponedjeljak ujutro okupio momčad i krenuo s pripremama za dvije krucijalne utakmice za budućnost prvoligaškog nogometa u Puli. – Više puta se pokazalo da igrati drugu utakmicu kod kuće nije neka prednost i presudna stvar za rezultat, već je bitnije na terenu pokazati svoju kvalitetu. Kako bilo mi smo trenutno fokusirani na pripremanje za utakmicu. Rekao je trener i nadodao. – Nadam se i da će oba kluba dobiti licencu jer to još nije do kraja definirano.

Trener je nakon utakmice s Rudešom ostao bez jednog od istaknutijih igrača u drugom djelu sezone, Rumunja Mateija koji je otputovao u Tursku i za kojeg još nije siguran hoće li igrati kvalifikacijske utakmice. – Volio bih da nam se Matei priključi i odradi te utakmice. Vidjet ćemo što će biti s njim, a u slučaju da ga ne bude imamo igrače koji će ga zamijeniti. Rekao je trener i otkrio. – Imamo dovoljno vremena za se pripremiti, ali ja bih volio da je to sve skupa bilo kraće pošto su igrači već psihički umorni od ove sezone. Deset dana je puno i to ćemo vrijeme održavati fizičku spremu, a trenutno je puno važnije dobro upoznati protivnika kako bi znali što nas očekuje u te dvije utakmice. Svjesni smo što nam ove kvalifikacije znače i želimo ih odraditi kako treba. Rekao je trener Istre 1961.

Par riječi je nadodao i kapetan Zeleno-žutih Aljoša Vojnović. – Teško je tu biti pametan. Nekakva kalkulacija prije ždrijeba je bila da prvu odigramo tamo, a onda stvari završimo kući. Međutim, sve je to prevrtljivo jer se uvijek može dogoditi da se kiksa u prvoj utakmici i onda se u drugoj ne uspiju popraviti stvari. Zato ne vidim ništa loše što prvu utakmicu igramo kući. Rekao je Aljoša i nadodao. – Igramo pred svojim navijačima i tu moramo pokazati tko je prvoligaš. Sigurno imamo dobru priliku za osigurati jako dobar rezultat pred uzvratom u Varaždinu.

Naš kapetan je pohvalio zaista krasnu atmosferu prošlog petka na Drosini gdje je oko 1500 navijača tijekom cijelog susreta dalo veliku podršku Zeleno-žutima. – Jako lijepa atmosfera je bila na susretu s Rudešom i to nam je jako puno značilo, posebno pred kraj utakmice kada nismo znali što se događa na utakmici Lokomotive i Cibalije. Nije uopće bilo negodovanja, već je bila jedna jako lijepa i pozitivna atmosfera koja nam je pomogla opustiti se. Mislim da su ljudi bili zadovoljni utakmicom protiv Rudeša i mislim da treba tako nastaviti i u ovim kvalifikacijama. Stvarno uživamo igrati na Drosini te bi i ovim putem pozvao navijače da nas dođu podržati i protiv Varaždina.

Sličnog je mišljenja bio i Franjo Prce, stoper Zeleno-žutih koji smatra kako Istra 1961 odmah mora pokazati tko je tu prvoligaš. – Mislim da nije loše što igramo doma jer imamo priliku izboriti dobar rezultat pred našim navijačima i tako mirnije krenuti na put u Varaždin. Trebamo odmah pokazati tko dolazi iz prve, a tko iz druge lige i riješiti pitanje ostanka što je prije moguće. Rekao je Prce i nadodao. – Godit će nam tih desetak dana da radimo u miru, da se dobro pripremimo i proučimo njihove vrline i mane pa da budemo spremni za tu prvu utakmicu.

Zeleno-žuti su imali sjajnu podršku domaće publike na posljednjem susretu sezone, a Prce ističe kako i protiv Varaždina očekuje podršku vjernih navijača. – Očekujem podršku kao i protiv Rudeša koja je bila sjajna. Još ništa nije gotovo, a ova utakmica ima isto veliki značaj kao ona protiv Rudeša i zato se nadam da će navijači doći u što većem broju i biti naš dvanaesti igrač.[:]