[:hr]Nogometaši Istre 1961 su u srijedu od 14:30 krenuli u Zagreb gdje će dočekati susret 27. kola protiv Rudeša koji je na rasporedu u četvrtak u 18:00 sati. U međuvremenu će dečki odraditi trening u Zagrebu, dodatno analizirati protivnika i tako spremni dočekati taj vrlo važan susret.

Utakmicu je na uobičajenoj konferenciji za medije najavio trener Darko Raić-Sudar. – Dosta bitna utakmica za nas, ali ipak moram naglasiti da ima još dosta utakmica do kraja sezone. Istina, ova nam može puno olakšati daljnji dio prvenstva, isto kao i ona zadnja koju smo odigrali u Zaprešiću. Ova utakmica sama po sebi ima određenu težinu, ali ja na nju gledam kao i svaku drugu. Zato želim pripremiti momčad što bolje i odigrati utakmica što je bolje moguće.

Iako je Rudeš posljednji na prvenstvenoj ljestvici, to sigurno ne zavarava našeg trenera koji jako dobro zna da su Zagrepčani puno opasniji i kvalitetniji od mjesta na koje trenutno drže. – Rudeš je zadnji na tablici, ali oni su jedna dobra ekipa s nekoliko jako dobrih pojedinaca i sigurno nam neće biti lako. Očekujem jednu dobru utakmicu, svi su u kadru osim Antunovića kojemu sam dao slobodno jer očekuje prinovu u obitelji, tako da imam slatke brige oko sastavljanja ekipe. Ovisit će svakako i o igračima Rudeša i o tome što želimo napraviti i kako želimo odgovoriti u defenzivnim zadacima. Rekao je trener i za kraj nadodao. – U ovakvoj utakmici definitivno ne možemo igrati na “nulu” već moramo pokušati dati gol. Očekujem jednu zanimljivu utakmicu i pozitivan rezultat.[:]