[:hr]Nogometaši Istre 1961 će danas na svom terenu ugostiti momčad Cibalije. U nevjerojatno važnoj utakmici Zeleno-žuti će ući s najjačom mogućom postavom, a nedostajat će samo Matas koji je protiv Lokomotive zaradio treći žuti karton. Utakmicu s najavili trener Darko Raić-Sudar i vratar Vanja Iveša. – U zadnje vrijeme je bilo promjena i odgoda pa smo izgubili ritam utakmica, ali nam je s druge strane to dobro došlo zbog svih novih igrača koji su dobili vremena bolje se upoznati s ekipom. Ova utakmica će sigurno biti teška, uvjeti će biti teški, ali jednostavno ćemo se morati prilagoditi tome. Ovo je vrlo važan susret, kako za nas, tako i za njih, a pobjeda nam može donijeti mirniji nastavak sezone. Rekao je trener i nadodao. – Pogledao sam obje utakmice Cibalije u drugom djelu sezone i neovisno o porazima vidio da nisu tako loše izgledali. Imaju svojih problema, ali i svoje kvalitete.

Trener je priznao kako će u petak njegova momčad imati ulogu favorita. – U dosadašnjem djelu ove polusezone smo svi smatrali da će biti super ako se napravi neki pozitivan rezultat, ali sada već moramo preuzeti ulogu favorita. Većina očekuje našu pobjedu i mi sigurno ulazimo u utakmicu s tom namjerom, ali tek nakon 90 minuta ćemo moći vidjeti kako smo odigrali i što smo zaslužili. Ova utakmica i tri boda nam mogu usmjeriti sezonu. Rekao je Raić-Sudar i nadodao. – Osim Matasa koji ima žute kartone svi ostali igrači su u konkurenciji. Ekipa koja je odigrala prošlu utakmicu je odigrala jako dobro i zato nema smisla sada izmišljati toplu vodu. Ostalo je mjesto na desnom boku i najbliži je Jovičić toj poziciji jer je može dobro pokriti.

Nekoliko riječi o samom susretu rekao je i najiskusniji igrač u Istri 1961 Vanja Iveša. – Najbitnije je u utakmicu ući s puno strpljenja. Ne samo zbog teškog terena, već i zbog same utakmice u kojoj ne smijemo žuriti. Rekao bih da ćemo morati odigrati šahovsku partiju. Sigurno bi bilo lijepo pobijediti, ali se u ovoj ligi 10 više puta pokazalo da je najbitnije uzeti bodove, nekad bod, neka tri, ali najbitnije je skupljati bodove. Kaže Iveša i ističe. – Gledao sam Cibaliju i vidio da imaju jako dobar prekid. Za mene kao golmana je to jako bitna stavka, pogotovo po ovakvom terenu jer bi ti detalji mogli odlučivati o rezultatu utakmice. Toliko godina sam u nogometu te sam vidio da svaki igrač ima neku svoju kvalitetu i svaki igrač je opasan na neki svoj način. Zato mi je teško istaknuti nekog posebno. Možda bi eventualno mogao izdvojiti iskusnog Vitaića koji ima dobar udarac i prekid te Plum koji isto ima dobar prekid. Oni su kao momčad disciplinirani i jako opasni iz polu kontre. Zaključio je Vanja.

Utakmica se igra danas na Drosini s početkom u 18:00 sati, a sudi Fran Jović iz Zagreba.[:]