[:hr]Nogometaši Istre 1961 otputovali su za Zagreb gdje će u subotu s početkom u 19 sati otvoriti novu natjecateljsku sezonu. Prvi protivnik u novoj sezoni bit će im zagrebački Dinamo, viceprvak koji je u četvrtak ostao bez prvog trenera Ivajla Peteva. Zeleno-žute će na klupi Dinama dočekati Mario Cvitanović, a novonastalu situaciju je prokomentirao i trener Istre 1961 Darko Raić-Sudar. – Iskreno, volio bih da je Petev ostao na klupi jer kad god se mijenja trener bude pozitivan šok. Očigledno je da su imaju neke probleme u klubu kada idu mijenjati trenera dva dana prije početka sezone. Cvitanović sigurno dobro poznaje ekipu, ali ne vjerujem da će nešto puno ići mijenjati za subotu jer je jednostavno pre malo vremena.

Trener je otkrio kako zbog ozljede neće biti Antonija Pavića. – Pavić nam se ozlijedio na posljednjem treningu tako da neće moći konkurirati. Isto tako vrlo vjerojatno će i Puclin morati preskočiti zbog ozljede, Halilović još nema papire, kao ni Maružin koji bi sigurno bio s nama. Što je tu je, morat ćemo mijenjati plan. Svi ostali koji su imali problema s ozljedama su se vratili, odnosno Gojković, Paracki, Gržan i Mitrevski. Kitanovskog ću tako morati staviti na lijevog beka, a Mitrevskog u veznu liniju. Prema naprijed će igrati Gržan, Maksimović, Prelčec i Matyazh. Rekao je trener te se osvrnuo na svoju momčad koja je još u nastajanju. – Dogodile su se velike promjene u ekipi jer nas napustilo dosta igrača koji su prošle sezone bili u prvoj postavi. Ovi dečki koju su nam se priključili su se tijekom ovih priprema pokazali u vrlo dobrom svijetlu, a iako su pripremne i ligaške utakmice nešto jako različito, pripreme mogu biti dobar pokazatelj mogućnosti igrača. Kako bilo, nužno su nam potrebna barem još četvorica igrača kako bi mogli dobro odraditi sezonu.

Utakmicu je najavio je i Mateo Bertoša koji je odradio odlične pripreme i nakon pauze zbog operacije spreman dočekuje prvo kolo. – Hvala Bogu zdravstvena situacija je OK i nemam više problema. Samo da bude zdravlja. Rekao je Berti i nadodao par riječi o samoj utakmici. – Dinamo je odličan protivnik, ali mi nemamo što izgubiti tamo. Na pripremama smo pokazali da možemo i mislim da dobre utakmice nisu bile slučajnost. Ova smjena na klupi Dinama s jedne strane može biti dobra, ali s druge loša. Imaju vrlo kvalitetne igrače, a cijela ekipa im je vrlo opasna pa se stoga ne smijemo koncentrirati na pojedince.[:]