[:hr]NK Istra 1961 izražava ogorčenje radi nedavnih pokušaja zastrašivanja i vrijedanja radnika i igrača NK Istra 1961 od strane huligana koji se pokušavaju sakriti iza maske nogometnih navijača. U potpunosti osuđjujemo sve oblike verbalnih ili fizičkih napada u društvu, a koji su se nedavno pretvorili u jasne izljeve mržnje i pokušaje destrukcije i nasilja usmjerene prema Klubu, njegovim igračima i radnicima, a koje radnje bi trebale biti odmah zaustavljene od strane nadležnih institucija.

Smatramo apsolutno neprihvatljivim da građani Grada Pule, igrači i/ili radnici Kluba budu predmet pokušaja zastrašivanja ili da su podložni ničim izazvanim verbalnim ili fizičkim napadima na javnim mjestima kao što je gradski stadion usred dana.

Ovim putem bismo htjeli pozvati medije i nadležne institucije, Grad Pulu, Hrvatski nogometni savez i sve ostale organizacije da trenutno poduzmu sve potrebne radnje protiv pojedinaca koji narušavaju javni red i mir i ugrožavaju sigurnost u Gradu Puli te uklone huligane i devijantno ponašanje iz hrvatskog nogometa i nogometnih stadiona.[:]