[:hr]Nogometaši Istre 1961 ni ovaj put nisu uspjeli izbjeći poraz u Rijeci. Zeleno-žuti su većim djelom susreta bili u podloženom položaju te su većinom branili svoj gol pred naletima domaćih nogometaša. Iako su nogometaši Istre dugo odolijevali napadima domaćeg sastava, Riječani su bili ti koji su uz veći posjed lopte bio puno opasniji i na kraju slavili rezultatom 2:0. Zeleno-žuti su napravili vrlo malo prema naprijed te je ovaj put izostala prava prilika za gol.

Utakmica nije dobro počela za Zeleno-žute koji su od prve minute bili u podređenom položaju. Nogometaši Rijeke us tako već u 8. minuti susreta bili jako blizu gola kada je Matei iz opasne pozicije iz slobodnog udarca pogodio gredu. Par minuta kasnije trener Raić-Sudar morao je silom prilika mijenjati planove jer se ozlijedio Antonio Pavić pa je umjesto njega na teren ušao Halilović.

Domaći su ponovno prijetili u 16. i 18. minuti kada je prvo Punčec pucao glavom na ubačaj iz kornera, a zatim i Zuta. U oba slučaja Ivušić je bio na pravom mjestu. Iako su domaći imali veći posjed i kontrolu igre, Zeleno-žuti su uspijevali zaustavljati njihove napade koji su većinom završavali na dvadesetak metara od gola. Domaći su se tako orijentirali na pokušaje iz daljine od kojih je najopasniji bio onaj Bradarića iz 26. minute kada je pogodio vanjski dio mreže.

Nova prilika za Rijeku dogodila se u 30. minuti kada je Gorgon izmaknuo pažnji pulske obrane, ali je srećom po Zeleno-žute pucao iznad gola. U 36. minuti je i Heber probao iz polu kontre, ali bezuspješno. Prvi pokušaj na gol Sluge Istra 1961 je imala u 41. minuti kada je nakon solo akcije Kitanovski pucao po sredini gola. Zeleno-žuti su pred kraj prvog djela bili nešto aktivniji prema naprijed, uz nekoliko pokušaja iz kornera i ubačaja, ali prave opasnosti pred riječkim vratima ipak nije bilo.

Drugo poluvrijeme počelo je gotovo isto kao i prvo kada je Matei iz odlične pozicije iz slobodnog udarca još jednom pogodio gredu. Isti je igrač nekoliko minuta kasnije ponovno pucao po vratima Ivušića, ovaj put iz igre, ali nije uspio pogoditi okvir gola. Riječani su i dalje imali posjed i kontrolu igre, ali su ipak bili manje opasni nego u prvom djelu susreta.

Ipak, domaći su pomalo sretno uspjeli stići do vodstva. Igrala se 65. minuta kada je na ubačaj s lijeve strane najviši u skoku bio Gorgon koji je pucao glavom, lopta je pogodila gredu, odbila se do leđa Ivušića i ušla u gol. Riječani su novu priliku stvorili u 70. minuti kada su Gavranović i Matei izigrali pulsku obranu, ali je udarac Rumunja Ivušić uspješno obranio. Naš vratar je ipak bio bespomoćan kada je u 75. minuti Gojković pokušao izbiti loptu koja je išla prema Gorgonu, ali ju je skrenuo u vlastitu mrežu.[:]