[:hr]Igrala se druga minuta sudačke nadoknade kada je Reagy Ofosu iskoristio odbijanac i zabio svoj prvi gol za vrijedan bod Zeleno-žutih na Drosini. U utakmici bez pre više uzbuđenja i prilika momčadi su podijelile bodove, iako su puno bliže trobodu bili gosti iz Zaprešića koji su vodili od 66. minute pogotkom Mamića.

Prvo poluvrijeme je većinom proteklo bez pravih uzbuđenja, uz tek nekoliko bezopasnih pokušaja s obje strane. Najbolja prilika se bilježi u 16. minuti kada je sjajni Ofosu probio po lijevoj strani i pogodio gredu. Isti je igrač u 37. minuti odlično primio jednu dubinsku loptu, okrenuo se i pucao preko gola.

Nastavak susreta ipak je pružio puno zanimljiviji nogomet, dva gola i vrlo uzbudljivu završnicu. Tako su drugih 45 minuta gosti otvorili odličnom prilikom Postojnski koji je iskoristio loptu Raka i izbio sam pred Ivušićem, ali je vratar Zeleno-žutih obranio pokušaj gostujućeg igrača. Nogometaši Istre 1961 najaktivniji su bili na lijevoj strani gdje su nerijetko probijali Ofosu i Puclin i stvarali nemale probleme gostujućoj obrani.

Zeleno-žuti su nakon desetaka minuta igre u nastavku preuzeli inicijativu i zaprijetili preko Puclina i Hadžića, ali bolju igru nisu uspjeli konkretizirati pogotkom. Pošlo je to pak za nogom gostima koji su u 66. minuti poveli preko Mamića. Interovci su izigrali obranu Istre, a Blažević je preciznom loptom pronašao Mamića koji je izbio sam pred Ivušićem i poentirao. Krenuli su odmah domaći po izjednačenje, ali se preskakanje igre nije isplatilo jer su se braniči Intera relativno lako obračunali s napadačima Istre. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja Zeleno-žutih zaprijetili su i Zaprešićani preko Andrića, ali je Ivušić bio na mjestu.

Kada se činilo kako će gosti kući ponijeti sva tri boda ukazao se Escoval koji je slalomom probio redove Intera i loptu doveo do pred gol gdje je Kitanovski pucao, a odbijanac iskoristio Ofosu za 1:1 i veliko slavlje na tribinama Drosine.

Bravo![:]