[:hr]Uskoro kreće nova sezona za mlade nogometašice Istre 1961 uz nekoliko važnih novosti. Naime, prošle sezone su dvije pionirske ekipe Istre 1961, pulska i porečka, nastupale u drugoj pionirskoj ligi Istre gdje su igrale protiv dečki. Od samog početak je bilo jasno kako će se naše cure teško nositi s fizički jačim dečkima, ali su ipak tijekom sezone pokazale kvalitetu, veliku želju i volju te im je pošlo za nogom ostvariti i nekoliko lijepih rezultata.

Odlična vijest će za naše cure svakako biti da će od ove sezone nastupati kao kadetkinje u ženskoj kadetskoj ligi protiv svojih vršnjakinja iz ostatka Hrvatske. Od dvije ekipe iz Pule i Poreča oformljena je jedna koja će nastupati u Puli, a u novu sezonu će ući krajem rujna. Točnije, trebala je početi 23. rujna protiv Dinama, ali je utakmica odgođena. Svoju prvu utakmicu će tako kadetkinje imati tjedan dana kasnije, u subotu 30. rujna u Puli protiv 4 Rijeke iz Karlovca.

Nova trenerica kadetske ekipe bit će Nataša Cvijanović koja je prošle sezone vodila porečku ekipu pionirki. Nataša je prošle sezone vodila porečku ekipu, dok je onu pulsku vodio Nenad Glušica uz pomoć kondicijske trenerice Nine Grebenar. – Prošla sezona je bila prva natjecateljska sezona za ženski nogomet u Istri 1961 čije boje su branile cure u tri uzrasta i čak četiri ekipe. Našim pionirkama je zasigurno bilo teško igrati protiv dečki, ali su definitivno napredovale u svakom pogledu. Ne čude stoga i neki lijepi rezultati naših cura, kako u ligi, tako i na turnirima. Rekla je Nataša Cvijanović i otkrila planove za novu sezonu. – Nova kadetska ekipa će se sastojati od cura iz Pule i Poreča, a trenirat će u oba grada. Igrat ćemo u skupini B kadetske lige protiv 4 Rijeke iz Karlovca, Dinama, Lepoglave, Odre iz Zagreba i Vrbovca. Mislim da je to odličan potez i da će curama biti puno bolje igrati protiv svojih vršnjakinja, iako ne treba zanemariti ni prošlogodišnje iskustvo igranja protiv dečki. Zaključila je nova trenerica naših kadetkinja kojoj želimo puno sreće u daljnjem radu.[:]