[:hr]Nogometaši Istre 1961 nastavljaju s pripremama koje su započele u srijedu popodne na Drosini, a nakon dvosturkog programa u četvrtak istim ritmom rade i u petak. Na jutarnjem treningu su tako dečki odradili vježbe agilnosti na poligonu kondicijskog trenera Milanovića koji su vratio u momčad nakon što je klub napustio krajem prošle sezone, dok su u drugoj fazi treninga odrađivali tehničko-taktičke zamisli trenera Raić-Sudara i vježbali završnicu.

Na rasporedu za petak je još i popodnevni trening na Drosini, dok će u subotu trenirati u jutarnjim satima u Štinjanu. Prvi slobodan dan momčad će dočekati u nedjelju, a u ponedjeljak će nastaviti istim intenzitetom rada od dva treninga na dan.

Nova i stara lica na treningu

Ekipi se u četvrtak popodne priključio vratar Marijan Ćorić, dok su na probu pristigla i dva nova lica, 23-o godišnji ofenzivni vezni Kanađanin Colin Jacques i 25-o godišnji veznjak iz Karlovca Josip Krznarić. Jacques je 2014. iz Kanade stigao u redove Rudeša, dok je Krznarić u karijeri igrao za Ilovac, Karlovac, Lučko, Bistru, Zlate Moravce (Slovačka) i Levadiju (Estonija). Na Drosinu je stiglo i jedno poznato lice, Splićanin Luka Franić, koji je za Istru 1961 nastupao u sezoni 2015./2016.[:]