[:hr]Strijelac u zadnje dvije utakmice Zeleno-žutih, Dejan Maksimović jedan je od igrača koji je na ljeto stigao u redove pulskog prvoligaša. Na žalost, Dejan sa svojim suigračima proživljava teške trenutke u Puli i na svojoj koži osjeća sve probleme kroz koje prolazi pulski nogometni prvoligaš. Unatoč svim problemima Dejan je ostao do kraja te će u subotu istčati sa svojim suigračima na travnjak Drosine u posljednjoj utakmici ove polusezone. – Mislim da imamo 11, 12 igrača koji imaju kvalitetu dobro se suprotstaviti Osijeku i da ćemo u utakmicu ući bez bijele zastave. Rekao je Maksimović o problemima koje trener ima oko sastavljanju ekipe i trenutno malog broja igrača u svlačionici te nastavio. – Mislim da možemo napraviti dobar rezultat, a u ovom slučaju to bi to bio i bod. Rano primljeni pogodak bi zasigurno usmjerio utakmicu u neželjenom smjeru, ali smo ipak pokazali protiv Rudeša da se možemo vratiti. Tako da i ako dobijemo gol nije kraj svijeta.

Naš ofenzivni veznjak je nekoliko riječi rekao o sljedećem Istrinom protivniku. – Osijek je svakako kvalitetna ekipa, igrali su Europu i stigli do četvrtog pretkola pa nema što puno pričati o njima. Na nama je samo da pokušamo dati maksimum, a koliko će to biti dovoljno ćemo vidjeti u subotu. Kaže Dejan koji je otkrio kako iz Osječkih redova poznaje Harisa Hajradinovića, igrača koji je na zadnjoj utakmici Istre 1961 u Osijeku zabio sva tri pogotka na utakmici, dva za Osijek i jedan, autogol za Istru. – Poznajem ga još iz mladih reprezentacije Bosne i Hercegovine, a te utakmice se slabo sjećam. Oni imaju kvalitetnu momčad i sve su to kvalitetni igrači tako da ne bih izdvajao nikoga posebno.

– Ostao sam u Istri da ostanem u trenažnom procesu i odigram te utakmice, a na kraju mislim da se isplatilo. Kaže Dejan i nadodaje. – Svi jedva čekamo da se sve to završi i da se vratimo kući obiteljima. Moramo odmoriti glave od ovog stresa i nervoze. Nakupilo se svega u ovih zadnjih par mjeseci i jedva čekamo otići kućama, ali svakako prije toga maksimalno ozbiljno odraditi utakmicu s Osijekom. Zaključio je Dejan.[:]