[:hr]Za juniore i kadete Istre 1961 danas su na rasporedu Kup utakmice, a obje naše momčadi otputovale su na gostovanja. Juniori će tako s početkom u 14:00 sati igrati u Karlovcu, dok će kadeti u 12:00 nastupati u Gorici.

Nešto više nam je o juniorskoj utakmici rekao trener Valdi Šumberac. – Trenutno smo u situaciji da smo jako tanki u veznoj liniji. Naime, na Kup utakmicama nam ne mogu igrati stariji igrači (Matteoni, Miljanić, Radetić), a ujedno smo morali poštedjeti Giljanovića zbog ozljede. Tako će priliku dobiti igrači s manjom minutažom te sam siguran da će odraditi dobar posao. Rekao je trener čija će ekipa već u subotu na Drosini ugostiti momčad Dinama.

– Mi svakako idemo po prolaz u Kupu, a u samoj utakmici očekujem našu dominaciju. Za pobjedu će biti ključno da naša ofenzivna linija proradi u posljednjih 30 metara od gola protivnika, da ti igrači pokažu konkretnost prema naprijed i da su nositelji kvalitete. Rekao je trener i otkrio kako nekoliko mjeseci neće moći računati na Sašu Uroševića koji je hospitaliziran i kojemu slijedi višemjesečni oporavak. Mi svakako našem Saši želimo brz i uspješan oporavak i što skoriji povratak na travnjak.[:]