[:hr]Zeleno-žuti su nakon tri dana odmora povodom uskršnjih praznika nastavili s treninzima i tako započeli s pripremama za nedjelju susret s Dinamom. Zadnje dvije utakmice nisu najbolje prošle za naše dečke, a tome smo porazgovarali s jednim od iskusnijih igrača u našim redovima, napadačem Goranom Roceom. – Dobro su nam došla ta tri dana odmora povodom velikog blagdana, pogotovo nakon te zadnje dvije utakmice iz kojih nismo izašli kako smo priželjkivali. Zato su nam ovi slobodni dani bili savršeni za malo “provjetriti misli”, ali nas ipak u život uvijek vraća nova utakmica. Rekao je Roce koji je sa svojim suigračima pripreme za nedjeljnu utakmicu s Dinamom započeo u ponedjeljak popodne.

– Sigurno se puno više očekivalo, prvenstveno smo više očekivali mi sami, ali moramo biti realni i reći da smo do sada već napravili ekstra posao kada se samo sjetimo kako smo započeli s pripremama i krenuli u drugi dio sezone. Razočarani smo i mi, a sigurno smo povećali razočaranje time što smo ranije ove godine pružali dobre igre i pokazali da možemo. Siguran sam da ova ekipa vrijedi za pobjedu u Zaprešiću i pobjedu protiv Rudeša, a iako nismo bili nešto pre dobri u igri, bili smo im blizu, nisu nas razbili. Rekao je Roce realno stanje stvari i nadodao kako teška situacija u klubu ne može biti alibi. – Mi moramo gledati svoj posao i raditi najbolje što možemo kako bi klub rezultatski ostao u prvoj ligi. Isto tako svi dečki moraju gledati kako odigrati najbolje i nastaviti dalje ako se dogodi najcrniji scenarij kako bi si mogli naći sredine u kojima će naplatiti sav taj uloženi trud.

Roce je par riječi rekao i o svojoj formi i igrama koje pruža od kad se vratio u Istru. – Najvažnije mi je da sam fizički dobro i da se osjećam dobro, a što se forme tiče uvijek može bolje. Zadovoljan sam utakmicom protiv Belupa, ne samo zbog gola, već zbog toga što sam igrao na poziciji na kojoj mislim da mogu dati najviše. Zadnje dvije utakmice sam odigrao na krilu, odradio sam taktički što je trener zahtijevao, ali prema naprijed mislim da ne mogu dati puno jer nemam tu brzinu ili dribling kao primjerice Ottochian. Sve u svemu najbitnije mi je da sam zdrav, a forma će se sigurno podizati u sljedećim utakmicama.

Prilika za stvaranjem veće bodovne razlike za začeljem tablice je propuštena pa tako Zeleno-žuti u četvrti i posljednji krug natjecanja ulaze s tri boda prednosti nad Cibalijom i četiri nad Rudešom. Raspored je sve samo ne lagan, s dvije domaće utakmice protiv Dinama i Rijeke te gostovanjem kod Osijeka. – Igrati doma protiv Dinama uvijek donosi poseban naboj, a utakmica sama po sebi motivira i izvlači najbolje iz igrača. Iako su oni favoriti dolaze na naš teren i nerijetko su u prošlosti imali problema na Drosini. Eto, sada su remizirali s Interom, ne znam, vidjet ćemo kako će proći. Samo želim da se mi igrači i stručni stožer skupa pripremimo kako treba, da radimo dobro i da budemo koncentrirani. Moramo ispraviti greške iz prethodnih utakmica i biti spremni na te situacije. Rekao je Roce i za kraj nadodao. – Ova ekipa i stručni stožer su već pokazali da se i u tom teškom rasporedu mogu uzeti bodovi. Čak se bilo i blizu više bodova u utakmici s Osijekom, dobilo se Rijeku doma, remiziralo s Dinamom. Raspored je takav kakav je, svi moraju igrati međusobno. Jednostavno se u svaku utakmicu mora ući maksimalno koncentrirano. Neovisno o tome što ćemo sada igrati protiv momčadi s vrha tablice, ako smo mi raspoloženi onda ih se ne bojim. Zaključio je Roce.[:]