[:hr]Redove Istre 1961 prošlog su tjedna pojačala dva mlada Portugalca, 20-o godišnjaci Filipe “Pipo” Ferreira i Joao Escoval koji su u Pulu stigli iz druge momčadi Benfice. Nakon par dana treninga održano je i službeno predstavljanje naša dva mlada Portugalca. – Iako sam samo pet dana ovdje mogu reći da uživam i da mi se sviđaju klub i grad. Došao pomoći Klubu da ostvari svoje ambicije, ali i kako bih napredovao u svojoj karijeri. Još nismo uspjeli pobijediti ove sezone i zato želim što prije pomoći da stignemo do tri boda. Rekao je Filipe Ferreira, nadimkom Pipo, koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

– Pogledao sam utakmicu u petak i vidio kako su obje ekipe željele pobjedu, a čini mi se da je cijela liga takva. Protiv Cibalije smo imali dominaciju, bolju igru i veći posjed lopte, pokušavali smo zabiti, ali na žalost nije išlo. Oni su pak imali jednu priliku i zabili. Rekao je Pipo i nastavio. – Nešto malo sam i od prije poznavao hrvatsku ligu za koju znam da su igrači odlično tehnički potkovani. Mislim da je dolazak u Hrvatsku bio dobar potez za mene, a sada moram napredovati kako bih igrao.

Joao Escoval stoper je koji je sličnog mišljenja kao i njegov kolega Ferreira. – Koliko sam vidio u ovih par dana grad je jako lijep, sviđa mi se ovdje, sviđa mi se klub, a u Istru 1961 sam došao napredovati u svojoj karijeri. Na utakmici s Cibalijom sam vidio da smo imali veliki posjed lopte, ali i da nismo uspijevali zabiti, dok oni jesu. Rekao je Escoval i nadodao. – Pogledali smo ostale utakmice prošlog kola kao bi bolje upoznali naše suparnike i igrače protiv kojih ćemo igrati.

Ferreira i Escoval su u Pulu stigli spremni pa je stoga pred njima period uigravanja i uklapanja u momčad. – U dobroj smo formi jer smo u Portugalu svakodnevno trenirali. Prošli smo pripreme s drugom momčadi Benfice i odigrali dosta utakmica tako da smo obojica u formi. Pošto još nemamo pravo nastupa za sljedeću utakmicu imamo dovoljno vremena kako bi se što bolje uklopili u momčad i kako bi se spremili za naredne utakmice.[:]