INFORMACIJE ZA NAVIJAČE UOČI FINALA HNK

Za vrijeme utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa GNK Dinamo – HNK Rijeka (stadion Aldo Drosina, srijeda, 22. svibnja 2019, 18:00h) bit će na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.

Stadion Aldo Drosina bit će otvoren za navijače od 16,00 sati.

Zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

 

ULAZNICE ZA DERBI

Prodaja ulaznica je organizirana od strane GNK Dinamo iz Zagreba, HNK Rijeka iz Rijeke i NK Istra 1961 iz Pule zaključno do dana 21. svibnja 2019. godine

Dana 22. svibnja 2019. godine neće biti prodaje ulaznica niti je predviđena prodaja ili zamjena ulaznica na stadionu Aldo Drosina.

Podsjećamo da su ulaznice personalizirane i kao preduvjet za ulazak na stadion potrebno je uz ulaznicu predočiti i važeći osobni dokument.

 

INFORMACIJE O PROMETU NA DAN UTAKMICE

Pozivamo navijače da prilikom dolaska u Pulu i na stadion Aldo Drosina koriste slijedeća parkirališta:

– Navijači GNK Dinamo će parkirati svoja vozila na parkiralištu Marsovo polje 1 (kod Croatia osiguranje) u Nazorovoj ulici kod raskrižja sa ulicom Marsovo polje;

– Navijači HNK Rijeka će parkirati svoja vozila na parkiralištu Marsovo polje 2 u ulici Marsovo polje;

Na parkirališnim prostorima stadiona Aldo Drosina će biti zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta osim za akreditirana vozila. Svi organizirani autobusi sa parkirališnim propusnicama bit će propušteni do stadiona te će isti nakon iskrcaja biti upućeni na određena parkirališta do završetka utakmice.

 

 TRASE KRETANJA NAVIJAČA:

Trasa kretanja navijača GNK Dinamo – „BBB“

Zagreb – A1 (Lučko-Bosiljevo) – A6 (Bosiljevo – naplatne izlaz Orehovica)- Rijeka (obilaznica) – Matulji – Tunel Učka – A8 (Istarski Y)-petlja Kanfanar – A9 –izlaz Vodnjan Jug .

Navijači koji iz Zagreba kreću organizirano biti će praćeni iz Zagreba od strane policije do stadiona Aldo Drosina u Puli (parking  Marsovo polje 1 kod zgrade Croatia osiguranje). Svi drugi navijači će se sakupljati na izlazu s autoceste na naplatnim postajama Orehovica i organizirano će se pratiti od strane policije do stadiona Aldo Drosina u Puli na predviđeni parking. Ostali dio navijača će se izdvajati  sa autoceste A9 (Istarski Y) prema izlazu Vodnjan jug  a zatim će se organizirano pratiti trasom : D-66 (Vodnjanska cesta) – Veli Vrh – Veliki kružni tok (Šijana) –Cesta  Prekomorskih brigada – Kružni  tok  Crodux  (raskrižje ulica Cesta Prekomorskih brigada – Medulinska cesta) – Mutilska ulica do skretanje na prvom semaforu u lijevo  na parking Marsovo polje 1 namijenjen za navijače GNK Dinama.

Trase kretanja navijača HNK Rijeka – „Armada“

  1. Trasa Rijeka  preko tunela Učke i istarskog Y-autocesta do Pule

Rijeka – Matulji – Tunel Učka – A8 (Istarski Y)-petlja Kanfanar – A9 – Stancija Peličeti (naplatne izlaz sa autoceste) – nova obilaznica  – Pomer  kružni tok (raskrižje sa Premanturskom cestom )– Premanturska cesta – kružni tok raskrižje sa Cestom prekomorskih brigada – Ulica Marsovo polje – parking Marsovo polje 2.

 

 

  1. Trasa –  D66 (stara cesta) preko Opatije i Labina tunela Učke do Pule

Rijeka – Matulji – Opatija –Labin –  nova obilaznica  – Pomer  kružni tok (raskrižje sa Premanturskom cestom )– Premanturska cesta – kružni tok raskrižje sa Cestom prekomorskih brigada – Ulica Marsovo polje – parking Marsovo polje 2.

 

 

Navijači koji će organizirano krenuti iz Rijeke biti će praćeni kroz tunel Učka do stadiona na predviđeni parking (Marsovo polje 2) . Ostali dio navijača koji će dolaziti neorganizirano sakupljati će se na izlazu sa autoceste – Stancija Peličeti i organizirano će se pratiti do stadiona na predviđeni parking (Marsovo polje 2).

Također navijači koji će dolaziti starom cestom iz pravca Labina sakupljati će se na punktu „OKZ Valtura“ prije dolaska na pulsku petlju i organizirano će se pratiti do stadiona na predviđeni parking (Marsovo Polje 2).

 

 

 

FER, KOREKTNO I SPORTSKO NAVIJANJE

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih na Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Upotreba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Ujedno koristimo priliku da vas upoznamo da će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Također obavještavamo navijače da se na tribine neće moći unijeti kišobrani, velike torbe i ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara.

TRANSPARENTI I ZASTAVE

Molimo navijače da transparente i zastave dimenzija većih od 2 metra x 1 metar  najave putem svojih klubova HNS-u najkasnije do dana 20. svibnja 2019. godine. Svi veliki transparenti/zastave trebaju biti najavljeni i odobreni od strane HNS-a. Potrebno je da navijači svojim klubovima dostave dimenzije, točan tekst ili natpis na transparentu/zastavi, opis znakova ili simbola, a prema mogućnostima i fotografiju transparenta/zastave. Transparentima/zastavama koji nisu najavljeni, odnosno nisu opisani ili su pogrešno opisani neće biti dopušten unos. Organizator zadržava pravo da odobri točno određen broj velikih transparenata/zastava u odnosu na veličinu prostora na tribini na kojoj će isti biti istaknuti. Obavijest o odobrenim transparentima/zastavama biti će povratno dostavljena klubovima.

Odobrene velike transparente/zastave navijači trebaju donesti na stadion dana 22.05.2019. godine do 16,00 sati kada će se izvršiti pregled istih a potom će biti omogućeno postavljanje istih na ogradu stadiona. Također u isto vrijeme će biti moguće unesti i ostale najavljene i odobrene navijačke rekvizite.

Nakon otvaranja ulaza za gledatelje, odnosno iza 16,00 sati na tribine se neće moći unijeti transparenti/zastave dimenzija većih od 2,00 m x 1,00 m odnosno neprimjerenog sadržaja.