[:hr]Veznjak Istre 1961, mladi Dino Halilović, izborio se za poziciju u veznom redu Zeleno-žutih i isprofilirao se u vrijednog igrača u prvoj postavi. U dosadašnjem djelu sezone Dino je skupio 13 nastupa, a osim u igračkom, napredovao je i u fizičkom smislu te je jedan od rijetkih igrača koji su ostali u momčad na polusezoni. – Iskreno, jako sam zadovoljan kako mi je ovdje. Prvotni cilj kod dolaska u Istru 1961 mi je bio da se priviknem na prvu ligu, išao sam postepeno, neke utakmice sam igrao od prve minute, a u većini sam ulazio s klupe. Sve to je za mene bilo skupljanje minutaže i iskustva, na treninzima sam se pokušavao dokazati i učiti od starijih igrača. Rekao je Dino i nadodao. – Evo, hvala Bogu ide sve bolje, stalno igram, imam više samopouzdanja što je došlo s minutama provedenim na terenu i mogu reći da sam jako zadovoljan i sretan ovdje.

Dino je od svog dolaska na ljeto uvelike napredovao, a uz to je došlo i samopouzdanje i jasno, bolji nastupi na terenu. – Zadovoljan sam svojim napretkom u igri, imam više samopouzdanja i samim time mi igrači više vjeruju na terenu. Dajem sve od sebe, uvijek 100%, pa kako bude. Rekao je mladi Halilović i istaknuo kako su mu savjeti starijih igrača od velike pomoći. – Mogu reći da su mi stariji dečki puno pomogli savjetima. Upravo danas mi je Aljo na treningu davao vrijedne savjete, pogotovo zato što je i on igrao poziciju koju ja igram. Tu su i Čuljak i Vanja koji nam isto pomažu, oni su puno toga prošli, imaju bogato iskustvo i stalno slušam njihove savjete.

Tek što je počeo profesionalnu karijeru naš veznjak se već suočio s velikim problemima svog današnjeg kluba. – Nije lako, ali mlađi sam i puno lakše to proživljavam za razliku od starijih dečki s obiteljima kojima je puno teže. Odlučio sam se za ostanak jer mi je bilo najbitnije igrati, a i pričao sam s Aljom i Čuljkom koji su mi isto savjetovali da ostanem. Uz to jako mi je lijepo ovdje, u gradu i s ljudima oko sebe. Zato se stvarno nadam da će biti bolje i da će se sve skupa pozitivno riješiti.

Složila se nova ekipa, puno je novih i dobrih igrača, ali smo se sada uspjeli polako i uigrati. Pokazali smo protiv Lokomotive da možemo dok je protiv Cibalije teren dosta utjecao u igru. Teško je na toj utakmici bilo očekivati visok nivo igre kao protiv Lokomotive, ali smo ipak trebali pokazati malo više agresivnosti. Trebali smo i graditi igru, a to je bilo teško. Kako bilo, nema potrebe za nikakvom nervozom, vjerujem u ovu momčad i mislim da će na kraju sve biti dobro. Rekao je Dino i za kraj se s par riječi osvrnuo na sljedeću utakmicu Zeleno-žutih. Naime, zbog vremenskih neprilika po treći put je odgođena utakmica s Interom pa je tako sljedeći susret Zeleno-žutih na rasporedu u subotu u 17:00 sati kod Hajduka. – Sigurno nećemo tamo otići s bijelom zastavom. Vidjeli smo da ih je Belupo iznenadio, s Rudešom su teško došli do pobjede i zato idemo dati sve od sebe i doći do pozitivnog rezultata.[:]