[:hr]Nakon poraza od Slavena u subotu u Koprivnici, nogometaši Istre 1961 svoje misli i fokus su već prebacili na srijedu i Kup utakmicu s Dinamom protiv kojeg će tražiti prolaz u polufinale.

Utakmicu protiv svog bivšeg kluba najavio je na konferenciji za medije Dino Halilović, autor krasnog pogotka Cibaliji kojoj je zabio upravo u Kupu. – Mi se moramo postaviti čvrsto i organizirano odigrati utakmicu, a što duže bude držali pozitivan rezultat to ćemo imati veće šanse za nešto napraviti. Rekao je Dino, mladi veznjak koji je prošao dobar dio Dinamove škole nogometa. Za razliku od nekih njegovih bivših suigrača, do profesionalnog nogometa je stigao preko Udinesea i Istre 1961. – Dosta nas iz moje generacije je uspjelo doći do prve lige i profesionalnog nogometa, a sada u Dinamu igraju moji bivši suigrači Sosa i Moro s kojim sam se baš čuo prije neki dan.

Zeleno-žute očekuje teška utakmice protiv trenutno najbolje momčadi lige. Međutim, u Kupu, pogotovo kada se igra jedna utakmica, sve je moguće. – Neovisno o remiju protiv Rudeša, Dinamo je velik klub i igrači su uvijek pod pritiskom tako da uvijek moraju ići na pobjedu. Imaju jako kvalitetne igrače iz kojih bi zdvojio Sudanija koji je jedan od boljih, ako ne i najbolji igrač lige. Kaže Dino i nastavlja. – Nisam baš pratio što je Cvitanović promijenio u momčadi, ali vidi se da mu igrači vjeruju što pokazuju rezultati i 12 bodova prednosti pred drugom momčadi lige.

Halilović je nekoliko riječi rekao i o neizostavnoj temi, velikim problemima u kojima se nalazi pulski prvoligaš. – Bez obzira na ovu situaciju svi radimo maksimalno, od mene najmlađeg pa do najstarijeg i mogu reći da sam zbog toga ponosan na sve dečke. Meni i nama mlađima je lakše podnijeti sve ovo pošto nemamo obitelji o kojima moramo brinuti za razliku od starijih koji imaju ženu i djecu. Kako bilo za sada se dobro držimo, dobra smo klapa i bez obzira na neke odlaske vlada dobra atmosfera u svlačionici.[:]