[:hr]Nogometaši Istre 1961 su se u utorak okupili na Drosini gdje su krenuli s pripremama za sljedeći ligaški dvoboj koji će ih odvesti put Zagreba gdje će se sastati s Lokomotivom. Kako klub proživljava teška vremena, trener Raić-Sudar pokušava održati ekipu na okupu i na najbolji mogući način je pripremiti za novo gostovanje. – Nakon pobjede nad Rijekom i dana odmora smo se vratili u našu stvarnost i tekuću problematiku. Za sada nema ništa novog, već mi naš dio odrađujemo koliko možemo i pripremamo se za utakmicu u nedjelju. Rekao je trener Raić-Sudar koji je otkrio kako je situacija u svlačionici sve teža. – Kod igrača osjetim da je njihovo strpljenje pomalo pri kraju, ali nije samo u tome stvar, već se postavlja i pitanje vidi li se svijetlo na kraju tunela. Kako bilo, mi dok smo ovjde moramo pokušati odraditi treninge najbolje što možemo. Za sada su svi igrači još tu osim malog Glovera koji je raskinuo ugovor i otišao prošli tjedan.

Situacija je teška, ali uspijevaju se rješavati neki tekući troškovi pošto ima još ljudi koji žele pomoći klubu. Kaže trener i nastavlja. – Nadam se da ćemo moći putovati dan prije utakmice kako bi u Zagrebu mogli napraviti trening. Iako ima dana kada se dečkima sve skupi pa najrađe ne bi radili, rekao sam im da ako žele igrati da ipak nešto i moraju trenirati. Ne možemo samo doći na utakmicu i ja sigurno ne želim biti dio toga. Znam da im je teško, ali morat ćemo se koncentrirati na Lokomotivu jer nam definitivno neće biti lako. Zadnji put su nas pobijedili i stvarno ih respektiram. Imaju dobru ekipu i zato moramo dati svoj maksimum, a budemo li iskoristili neku od situacija koja će se sigurno pojaviti, onda nas može i rezultat nagraditi. Puno nam na psihološkom planu znači pobjeda protiv Rijeke i ovom prilikom bi zaista htio pohvaliti i zahvaliti se našim Demonima koji su u velikom broju došli navijati za svoj klub. Dali su nam veliku podršku, a zbog njih mi je još i draže što smo pobijedili Rijeku jer znam koliko im znači ta pobjeda.

Kako je Ivušić na utakmici s Rijekom dobio crveni karton, priliku među vratnicama pulskog prvoligaša dobit će Marijan Ćorić koji ove sezone još nije upisao ligaški nastup. – Mi imamo dva zaista odlična golmana. Do sada je Ivušić bio u prednosti jer je nastavio igrati još od prošle sezone, ali Ćorić bez problema može stati na gol i to je pokazao u Zaprešiću prošle sezone kada je branio odlično. Nemam niti malo straha oko toga, veća mi je briga bila hoću li imati drugog golmana. Kaže trener i otkriva kako će s ekipom u Zagrebu otputovati mladi 17-o godišnji junior Matija Orbanić. – Jako mi je drago da su roditelji našeg mladog vratara Orbanića prihvatili potpisivanje stipendijskog ugovora pošto bez toga ne bi mogao igrati. Mislim da se to trebalo i prije napraviti jer je on naš perspektivan golman koji je već pokazao kvalitetu, ali na žalost su se ranije neke stvari zapostavile pa tako i ova. Što se trenera golmana tiče, to moramo brzo riješiti. Hoće li biti jedan od trenera iz škole nogometa ili netko drugi, ne znam. Kaže trener koji je mislio na odlazak trenera vrtara Boška Boškoviča. – Nedavno su bili razgovori u klubu oko smanjenja troškova radne zajednice i stručnog stožera pa je rečeno da ne mogu imati dva kondicijska trenera pa nas je zato Miro Petrić morao napustiti. Napustio nas je i Boško Boškovič koji je svakodnevno putovao u Pulu na treninge, a pošto je došlo do nekih problema s njegovim ugovorom odlučio je kako bi ipak bilo najbolje napustiti klub. Drugi kondicijski trener Luka Bašić je pristao na smanjenje ugovora i tako ostao s nama. Rekao je trener i za kraj nadodao. – Želim se zahvaliti Boškoviču i Petriću na lijepoj suradnji koju smo imali ovih zadnjih par mjeseci i na zaista profesionalno odrađenom poslu.[:]