[:hr]Nogometaši Istre 1961 nisu uspjeli doći do željene pobjede već su protiv Cibalije odigrali bez pogodaka. Po vrlo teškom i blatnjavom terenu momčadi su većim djelom susreta bile izjednačene, a obje su stvorile i nekoliko dobrih prilika za gol. Međutim, danas su mreže mirovale, a Vinkovčani zasigurno sretniji od Zeleno-žutih kući odlaze s bodom u džepu.

Gosti su se od prve minute hrabro suprotstavili Zeleno-žutima koji su imali nemale poteškoće kod prilaza prema golu Brkića. Igra se zbog blatnjavog terena nerijetko preskakala, a takve je pokušaje zadnja linija gostiju lako riješavala. Slično je bilo i na drugoj strani gdje us gosti do prilike stigli tek nakon pogreške domaće obrane. Igrala se tako 38. minuta kada je Zgrablić “zaplivao”, ali je Iveša dvostrukom intervencijom spasio svoj gol.

S druge strane su Zeleno-žuti prijetili u nekoliko navrata, a najopasnije je bilo u samom otvaranju utakmice kada je udarac Jovičića iz dobre pozicije na žalost domaćih navijača bio neprecizan. Prijetio je i Jakić u 43. minuti s ruba kaznenog prostora, ali je loptu poslao pored gola.

U nastavku susreta i dalje razbijena igra s puno preskakanja sredine terena, ali i ponekog pokušaja iz kontre. Ipak, prilika za Cibaliju nije stigla iz kontre već nakon greške Ottochiana i Čuljka koji su pre lako pustili Ikića da uđe u kazneni prostor Puležana i ubaci za Dabru koji je na drugoj stativi pucao pored gola.

Za veća uzbuđenja trebalo se čekati do pred kraj utakmice kada su Zeleno-žuti lako mogli doći do željene pobjede. Prvo je u 80. minuti Ottochian pucao sa šest metara, ali samo u blok gostiju dok je iz kornera koji je uslijedio Jovičić loptu poslao preko gola. U posljednjim minutama opasno je iz slobodnog udarca prijetio Matei, ali ni u njegovom udarcu nije bilo preciznosti.

Žuti kartoni: Roce, Vojnović, Maksimović, Čuljak (Istra 1961) Soldo, Rubić, Mrdeša (Cibalia)

Istra 1961: Iveša, Jovičić, Zgrablić, Prce, Čuljak, Halilović, Jakić, Maksimović (od 83. Prelčec), Vojnović, Roce (od 66. Ottochian), Antunović (od 46. Matei).

Cibalia: Brkić, Rubić, Soldo, Karamarko, Muženjak, Mrdeša (od 79. Vitaić), Dabro (od 86. Mlakić), Ikić, Plum, Kordić, Galić (od 75. Tomašević).[:]